School: Dubhlinn (C.), Inis (roll number 4871)

Doolin, Co. Clare
Bríd Ní Laighin

Aiste - Bia na Seanaimsire.
    Fadó ni raibh aon bíafh aca cosumhail leis an bídh atá aca anois ní raibh aon arán no té aca acht prátaí agus bainne géir agus leite min buidhe agus bhí daoine níos fearr ann na ta ann anois.
    Trí beilí a bhíodh aca prátaí do'n breicfast agus prátaí do'n dinnear agus anois agus airís a bhíodh leite aca do'n suipéar .
    Is i mbeagán tig a chíodh tú bórd acht sgodal agus as sin a n-ithidís a gcuid biadh .Bhíodh a lán iasg aca .i lár an úrlar a bhíodh an sgodal aca agus an clann go léir timceall air agus iad ag ithe as .
    is annamh a bhíodh feol acha acht ag na daoine saidhbhir.
    Is i mbeagán tigh a chíodh tú braon tae agus arán .