Scoil: Dubhlinn (C.), Inis (uimhir rolla 4871)

Doolin, Co. Clare
Bríd Ní Laighin

Aiste.
    Níl de tailliúrí sa pharóiste seo ach amhain beirt nó trúir.Fadó deirtear gurbh amhlaidh do theitheadh na tailliúrí ó ait go hait agus iad ag iarraidh ar na daoine an raibh culaith eadaighe le déanamh aca.
    Ach anois nuair a bhíonn culaith eadhaigh le déanamh ag na daoine tagann siad isteach go tigh na tailliúrí agus iad ag baint na súile dá chéile ,agus ní bhíonn de thrioblóid ortha acht iadh do dhéanamh dóibh agus geibheann siad púint chun an aon culaith amháin do dhéanamh.
    Fadó ní bhfuigeadh na taillúirí acht timhpall deich sgillingí chun culaith do dhéanamh tar éis an trioblóide mór do bhíodh ortha ,agus uaireannta bfeidir nach dtsbharfadh duine ar bith culait dóibhle deanam,mar is amhlaidh do ceannochadh siad culaith deantha as an siopa.
    Bíonn seomra deas mór aca le h-aghaidh an fhúaghalla anios acht bfeidir gurbh amhlaidh do bíodh na taillúirí ag obair sa chistin agus ní bíodh siad abhalta rud ar bith do déanamh fadó ,mar is amhlaidh a ceannuigheann na daoine an eadach iad féin anios acht ní mar sin do bhí bliantha ó shóin.
    Deireann na sean daoine go bhfuil
    Brighid Ní Cilltreain