School: Dubhlinn (C.), Inis (roll number 4871)

Doolin, Co. Clare
Bríd Ní Laighin

nua deirtear go mbeidh tú á dhéanamh ar feadh na bliadhna.
    An maidean sin téigheann fear an tighe amach roimh breacadh an lae agus núair a eirigheann an líon tighe tosnuigeann sé ag tabhairt isteach cabáiste agus prátaí agus gach saghas bíad agus deirtear so mbeidh bíadh agat ar feadh na bliadhna.
    Máire De Long
  2. Do dhéanaidís coinnlí as geir agus bhí rud aca ar a dtugtar "mould". Ar dtúis do dhéanaidís an geir bog annsan do chuirfeadh siad isteach ins an rud seo é. Agus do dhéanfhadh sé cruinn é. Do bhíodh saghas táirne shúas ag bárr an mould aca agus bhí an smúltac ceangailte leis. Tar-éis tamaill
    Máire De Long
    Micheál De Long