School: Baile Uí Bhuaig (C.) (roll number 14817)

Baile Uí Bhuaigh, Co. Cork
Neans Ní Shúilleabháin

séimh d'fágh istig sinn." "Cídhfidh tú ag léimrig ar fuaid an tíghe é ar ball.
    Chuadar a chodhladh agus do ghearan an fear amach san oidhche go riabh greim in a chlíathán, agus go marbhóc sé é. Do tháínig sí anuas, agus dubhairt sí leis na daoine bochta go raibh greim i gclíathán a fir, agus go mbeadh sé marbh gan aon moill. "Téanam ortra" adubhairt Mac Dé le na mháthair ragaimíd ag tríall air." "Trom do lámh adubhairt Mac Dé le na mháthair. Do rug sé ar láímh a mháthar agus do chuir sé isteach leis an greim é. Abair é seo im dhíaidh trí h-uaire. Abair "Mac Dé na luighe ar an gcolg agus fear séímh ag mnaoi boirbh.
    "Dearnan Mhuire agus a Mhic leis an greim." Dubhairt sé leis an fear é sin a rádh trí h-uaire. D'imtig an greim den fhear, agus bhí sé cóm maith, agus bhí ríamh i neomat. Do coiméadfad sí annsan iad ar feadh coidcigis, núair a thuig sí cé bhí aice is ní fhanfaidís aice. Do comáineadar leó annsan ar maidin agus do bhuail fear beag úmpa ar an mbóthar gan
    AT0785: Who Ate the Lamb's Heart?
    Nóra Ní Chróinín