School: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Cork
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. (continued from previous page)
    air an oidche sin san áit chéadna. Dubhairt an fear leis gan dul ag sgoruidheacht in-aon-chor mar go raibh fear a tíghe tar-éis bháis an oidhche seo.
    Dubhairt an fear bocht leis gur bréaga a bhí aige á gceapadh do agus dubhairt an fear eile nár b'aon bréag é.
    Dubhairt an fear bocht go raghadh sé go dtí an tig ar aon-chuma féachaint a raibh sé tar-éis bháis ach dubairt an fear eile leis go bféadfhadh sé dul go dtí an tig más maith leis ach b'féidir na beadh sé ábalta ar teacht thar-nais abhaile a thuille b'féidir go dtógadh duine éigin é nó go mharbhóchadh duine éigin é.
    Do tháinig sgannradh ar an bfear bocht agus dúbhairt sé leis féin go raghadh sé abhaile.
    Do chuaidh sé abhaile agus d'innis