School: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Cork
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. (continued from previous page)
    eile sa tig ach an fear san. Do chuaidh sé abhaile agus d'innis sé do'n inghean cad a thuit amach agus dubhairt an inghean gur bréaga a bhí aige ínnsint do.
    Do chuaidh sé a chodhladh an oidche sin agus nuair a eirig sé ar maidin dubhairt an cailín leis gur bréaga a innis an fear do aréir agus dul go dtí an tig chéadna an oidhche seo.
    Nuair a tháinig an oidhche chuaidh sé ag sgoruidheacht airís agus nuair a bhí sé ag dul amach an doras dubhairt an cailín leis dul go dtí an tig ar aon chuma féachaint a raibh fear a tíghe ag fághail bháis.
    D'imthig sé leis féin agus nuair a tháinig sé go dtí an áit inar bhuail an fear leis an oidhche roimis sin do casadh an fear chéadna
    Nóra Ní Chéilleachair
    Com an Ghadhair, Co. Cork