Scoil: Cnoc na Bró

Knocknabro, Co. Kerry
Mícheál Ó Scannaill

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    eagla orm agus ní fhéadfainn aon nídh d'ithe. Dubhradar liom go gcaithfinn ithe agus cuireadar d'fhiacaibh orm ach bé an ithe foghanta é. Annsan dubhradar liom go rabhas cortha is go bhféadfainn dul a codhladh. Chuadhas cómh maith agus bhí leabaidh breagh ann. Chomh luath is bhíos istigh do sheinneadar an ceol ba bhreághtha dar chualas riamh agus amhráin breágh. Níór thuit mo codhladh orm go dtí go raibh sé déanach san oidhche. Nuair a dúisigheas ar maidin bhí an grian go hard ins an spéir agus sé an áit go rabhas ná díreach i lar Mullac an Ois. Ag luighe anús ar muinnean fionáin agus ní miste duit a rad nár iog tog sé puinn aimsire dom go dtángas abhaile. Bé an tanaithe ba mho a fuaras riamh agus cuimhneóinn ar an fhaid a mairfid mé