Scoil: Béal Feirsde / Belfarsad (uimhir rolla 16374)

Béal Feirste, Co. Mhaigh Eo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0085C, Leathanach 13_054

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0085C, Leathanach 13_054

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    bíonn atair an chailin agus a mathair ag fághail eabaig nua don chailin seachtain nó cupla lá sul a bpósann sí. Bíonn hatá deas ar an bhean. Chuala me nach bhfuil sé ceart do duine ar bith posadh ar an Satharn agus nach bhfuil se ceart do sagart ar bith beirt a phosadh ar an Satharn. Posadh bean agus fear ar an Satharn san am fadó agus cailleadh an bean agus an fear an bhliadhain ceadhna, agus bhí na daoine thart ins an cheanntar ag rádh nach raibh sé ceart aca phosadh ar an Satharn. Chuala mé nar phos duine ar bith ar an Satharn ar feadh i bhfad in na dhiaid
    Áine Ní Ghallchobhair