Scoil: Béal Feirsde / Belfarsad (uimhir rolla 16374)

Béal Feirste, Co. Mhaigh Eo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0085C, Leathanach 13_053

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0085C, Leathanach 13_053

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    deas agus cuirtear fáilte mór rompa bíonn síad ag damhsa agus ag déanamh ceol agus bíonn spórt mór ag na daoine eile ortha. Bíonn na buachaillí tuighe gleasta in eadach bán agus bíonn h-ataí déanta de tuighe ar a gcinn agus anuas ar a n éadanacha. Chuala mé go bposadh na daoine eilig san am fadó thart ar an Nodlagh. Ní bhiod cóisire ar bith aca san am fadó. Ní bhiod na mná ar culaibh na bhfear ar na capallaibh tar éis an phósta. Ní ceart eadach na lánamhan a nighe lá an phosta. Bíonn na lanamhan gleasta go deas lá an phosta
    Áine Ní Ghallchobhair