School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mayo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 13_054

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 13_054

1. (continued from previous page)
    bíonn atair an chailin agus a mathair ag fághail eabaig nua don chailin seachtain nó cupla lá sul a bpósann sí. Bíonn hatá deas ar an bhean. Chuala me nach bhfuil sé ceart do duine ar bith posadh ar an Satharn agus nach bhfuil se ceart do sagart ar bith beirt a phosadh ar an Satharn. Posadh bean agus fear ar an Satharn san am fadó agus cailleadh an bean agus an fear an bhliadhain ceadhna, agus bhí na daoine thart ins an cheanntar ag rádh nach raibh sé ceart aca phosadh ar an Satharn. Chuala mé nar phos duine ar bith ar an Satharn ar feadh i bhfad in na dhiaid
    Áine Ní Ghallchobhair