Scoil: Cortubber

Suíomh:
Corr an Tobair, Co. Ros Comáin
Múinteoir:
Mary A. Burke
Brabhsáil
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0237, Leathanach 105

Tagairt chartlainne

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0237, Leathanach 105

Íomhá agus sonraí © Cnuasach Bhéaloideas Éireann, UCD.

Féach sonraí cóipchirt.

Íoslódáil

Sonraí oscailte

Ar fáil faoin gceadúnas Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)

  1. XML Scoil: Cortubber
  2. XML Leathanach 105
  3. XML “Punch”
  4. XML “Mulled Stout”
  5. XML “Potato Starch”

Nóta: Ní fada go mbeidh Comhéadan Feidhmchláir XML dúchas.ie dímholta agus API úrnua cuimsitheach JSON ar fáil. Coimeád súil ar an suíomh seo le haghaidh breis eolais.

Ar an leathanach seo

  1. Níl tú logáilte isteach, ach tá fáilte romhat tras-scríobh a dhéanamh go hanaithnid. Sa chás seo, déanfar do sheoladh IP a stóráil ar mhaithe le rialú cáilíochta.
    (ar lean ón leathanach roimhe)
    Conas tras-scríobh a dhéanamh »
    Má chliceálann tú ar an gcnaipe sábhála, glacann tú leis go mbeidh do shaothar ar fáil faoi cheadúnas Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License agus gur leor nasc chuig dúchas.ie mar aitreabúideacht.
  2. Boil a pint of stout add sugar or pepper and drink hot a great cure for a pain the stomach or cold. For people suffering from anaemia I have seen iron filings added and allowed to remain the stout for some time and then boiled strained sweetened with sugar and taken hot.
    Tras-scríofa ag duine dár meitheal tras-scríbhneoirí deonacha.
  3. Peel and grate the potatoes. Squeeze the grated potatoes in a cloth and wring. Let the water rest awhile, strain off and a sediment of starch will be found at the bottom suitable for starching clothes.
    Tras-scríofa ag duine dár meitheal tras-scríbhneoirí deonacha.