School: Durrow

Darú, Co. Uíbh Fhailí
P. Ó Coinín

1. (continued from previous page)
    gur féidir aon baint do bheith aige le focal sa Ghaedhilg. Níl aon fhocal Ghaedhilge a thiocfadh ingar dá fhuaim nó dá chéill. Maidir leis an focal sa bhéarla nó go ró snasta ghabhann sé leis an obair muna bhfuil ciall fá leith chuige i mBéarla inealltórachta.) Pé'r sa domhan é bhí an obair seo ar siubhal tuairm na bliadhna 1850 - obair teasgadh abhann agus a díriughadh.
    (A) (Sceitse) mar sin a cúrsa roimh an obair
    (B) (Sceitse) mar seo cúrsa tar éis na h-oibre

Is minic a thagadh an tsean leabadh agus an nua leaba le céile. Is féidir rianta na sean leabthan d'fheisgint ann fós. Bhíodh sluagh mór d'oibridhthe ann agus is mó tigh acu, a deir sí, go mbíodh fiche
    Languages
    Bean Uí Chuinneagáin