Scoil: Rathmore, Aughnacliffe (uimhir rolla 11445)

Suíomh:
An Ráth Mór, Co. an Longfoirt
Múinteoir:
Mrs Hall
Brabhsáil
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0761, Leathanach 138

Tagairt chartlainne

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0761, Leathanach 138

Íomhá agus sonraí © Cnuasach Bhéaloideas Éireann, UCD.

Féach sonraí cóipchirt.

Íoslódáil

Sonraí oscailte

Ar fáil faoin gceadúnas Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)

  1. XML Scoil: Rathmore, Aughnacliffe
  2. XML Leathanach 138
  3. XML “The Care of The Feet”
  4. XML “Bread”

Nóta: Ní fada go mbeidh Comhéadan Feidhmchláir XML dúchas.ie dímholta agus API úrnua cuimsitheach JSON ar fáil. Coimeád súil ar an suíomh seo le haghaidh breis eolais.

Ar an leathanach seo

  1. Níl tú logáilte isteach, ach tá fáilte romhat tras-scríobh a dhéanamh go hanaithnid. Sa chás seo, déanfar do sheoladh IP a stóráil ar mhaithe le rialú cáilíochta.
    Conas tras-scríobh a dhéanamh »
    Má chliceálann tú ar an gcnaipe sábhála, glacann tú leis go mbeidh do shaothar ar fáil faoi cheadúnas Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License agus gur leor nasc chuig dúchas.ie mar aitreabúideacht.
    Topaicí
    1. earraí
      1. éadaí agus suaitheantais (~2,403)
        1. bróga (~1,841)
    Teanga
    Béarla
  2. Bread is made from oats, wheat and corn grown locally. Potato-cake, Boxty-bread, and Oat-meal bread, are still made here. The boxty-bread is made by grating raw potatoes which are then put in a strainer until the starch is drained off. This grated potato is added to flour and baked in the over. Some people add currants, carraway seeds, and spice.
    The people make oat-bread by mixing it with very hot water and then rolling it out thinly with a rolling-pin
    (leanann ar an chéad leathanach eile)
    Tras-scríofa ag duine dár meitheal tras-scríbhneoirí deonacha.