Scoil: Scoil na mBráthar, Inistíomáin (uimhir rolla 16678)

Inis Díomáin, Co. an Chláir
S. Ó Conaill

Béaloideas Éireann.

1 Oidhche amháin bhi beirt buachaill ag imirt páiríní in -aice reilge .bhí ag éirighe go maith leo ach go raibh an oidhche ag tuitim ach b'éigin dóibh dul isteach sa reilig chun an creac roinnt.
    Shuidheadar síos ar leacht na huaighe agus thosnuigheadar ar na poríni a roinnt eadorra.Ach ar dul isteach dóibh leigeadar do cúpla ceann tuitim taobh thiar den bhfalla.
    3.Idir an dá linn gabh seanfhear thar an reilg agus chuala sé an cainnt go léir ceann liom-sa ceann leat-sa .Cheap sé gur bé Dia is an Diabhal agus iad ag roinnt na marbh eadorra a bhí ann.Rith se gur bhuail duinne eile leis agus d'innis sé dó i dtaobh an nidh a thárla san rreilig.
    4 tar nais leo chig an reilg agus íreach nuair bhíodar sochruighthe chun bheith ag éisteacht dubhairt ceann des na garsún ."Cad mar gheall ar na cinn taobh thiar de'n bhfalla.Cheap an bheirt sean fhear go raibh Dia ann agus go raibh sé ag
    Noel Ó Ceallaigh