Scoil: Liscannor (B.) (uimhir rolla 4435)

Lios Ceannúir, Co. an Chláir
Dónall Mac Cárthaigh

Ar an leathanach seo

1. Bhí eascú mór ag teacht isteach ó'n bfairrge go Cill Mac Creite. Bhí sé ag ithe corpana na daoine marbh a bhí curtha ins an gCill agus bhí sé ann ar feadh i bfad agus bhí sé ah tabhairt na gcnámh amach ins an bfairrge leis.
    nuair a cualas Naomh Mac Creithe e sin bhí sé faire air aon lá cannaich sé é ag teacht amach as an Cill agus cnamh in a bhéal aige. Buail Naomh Mac (cretaí) Creithe marbh é agus tá Rian an eascú agus an cnamh a bhí ina bhéal aige le feiscint ar an mac fós atá insan Roilig atá mór timpeall ar an séipéal Mic Creite in aice le Liosceannúir.
    Brighid Ní h-Eileara
    Baile na hUamhan, Co. an Chláir