Scoil: Clochar na Trócaire, Dún Drongáin (uimhir rolla 7232)

Drongán, Co. Thiobraid Árann
Siúracha na Trócaire

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    mnaoi uasal óg agus dar ndóigh b'éigean dó an Creideamh Fíor do thréigint. Ba gnáthac leis in a dhiaidh sin dul go dtí an teach phobal gallda i gCluain Meala. D'fhan sé blaidhanta in a ghall go dtí go raibh sé leagtha ag galar nimhneach, do chuir imbéal bháis é. Sa dhroch chás so dó, d'aithbheóidh an Creideamh Fíor in a chroidhe arís. D'iarr sé ar a mhnaoi sagart do chur chuige ach ní éisteócadh sí leis an athcuinghe. Ach ingan fhios dí do leigeadh Sagart isteach é féin do ghléasadh i gculaith doctúra. 'Sé an ainm do bhí ar an Sagart ná An t-Ath. Gahan. (sagart ó B'l' Áth Cliath) Chuir se an Ola Déidheanach ar an othar bocht. Fuair sé deagh-bhás sa deireadh. Ar dheis láimh Dé go raibh a anam.
    D'fhág sé a chuid airgid le oideachas Sagart óg do bhrostú. Ag Colaísde Mágh Nuadhat d'fhág sé é. Ní raibh Lady Dúnbóinne sásta leis
    Mrs English
    Muileann na hUamhan, Co. Thiobraid Árann