Scoil: Áth Dúna, Gleann an Phréacháin, Mainistir Fhearmuighe (uimhir rolla 12542)

Páirc an tSimné, Co. Chorcaí
Seán Ó Duinnshléibhe

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    Bí cearc ann fadó i ní raib puinn Den Radarc aici Ní sradad sí ó maidin go h-ordce ac a scríobad ag cuardac bíd. Bí cearc cile san ocrainn ceadn, cearc go raib cosa mine, geala aici. Nár maith lea rad do gorcugad ná do sailiwgad. Nuaira nocrad un cearc dall grínne nó peasr, do picocad cearc na gcos mín suasiad th Diread sí iad. SIn mar ará an cine Daona. Daoinne Dalla ag scríobad do Daoinib'glioca.

Bhí cearc ann fadó agus ní raibh phuinn den radharch aici
    Ní stadadh sí ó mhaidn go h-oidhche ach a scríobadh ag cuardach bídh. Bhí cearc eile san otrainn ceadna, cearc go raibh cosa, mine, geala aici. Nár maith lei iad do gortuighadh ná do shailuighadh. Nuair a nochtadh an cearc dhall gráinne nó piast, do phicadh cearc na gcos mín suas iad agus d itheadh sí iad. Sin mar atá an cine daona. Daoine dalla ag scríobhadh do daoinibh glioca.

Fuaras an scéilín seo ó M. Céitinn
      2. filíocht