Scoil: Baile Uí Bhuaig (C.) (uimhir rolla 14817)

Baile Uí Bhuaigh, Co. Chorcaí
Neans Ní Shúilleabháin

Ar an leathanach seo

1. É do cur mar do chuirfeá an coirce. Nuair a bheadh sé aibidh é do statadh agus punnanaca do dhéanam dí stuaiceanna a dhéanam de annsan, é do bhreit leath agus é do chur fé uisce agus cloca anuas air agus é leigint annsan ar feadh coicighis.
    Na punnanacha do sgaoiuleadh annsan agus é do leathadh amhach ar an bpairc go tanaí. É tógaint annsan agus dornáin a deanam de. Cloc agus tuairgín d'fhághail annsan agus é bhualadh cun é do lagú. Annsan tslaitlín a déanam de, cailiní ag tlúlín d'fhágail agus do bhainfidís de an coirt go leir. Thiocfadh an haiciléir agus tastail, do dhéanfadh sé é do h-acáil. Annsan é do sníomh le túrn lín agus snaitín a shéanam de.
    Caithfea é thocrais agus úrnaí a dheanam é. É nighe agus é glanadh annsan chun an cur do bhain de. É leathadh amach ar an bpairc airís. Caitlín do dhéanam de annsan nuair a a bheadh sé tirimh. É dheilbh annsan agus e bhreith go dí an fígheadóir agus do déanfad sé sin éadach de.
    Síghle Ní Chróinín
    Seanbhaile Sheáin, Co. Chorcaí