Scoil: Cnuicíní (uimhir rolla 13123)

An Garrán Iarthach, Co. Chiarraí
Mrs J. Booth

Ar an leathanach seo

1. Tá mórán páircheanna againn, agus ainmneacha de gach saghas ortha. Seo cuid díobh, "An Cabhlaidheacht", deirtear gurbh é an réasún a glaodhtar "Cabhlaidheacht" uirri mar do bhó cath mór troidhte ann fadó, agus do bhí alán daoine marbhthe ann.
    Tá "Páirch an Aitinn" ins mo bhfeirm leis. Glaodhtar sin air, mar tá aitean ag fás go flúirseach ann. Tá páirch eile againn a glaodhtar "Páirch Mhór", uirthi mar is páirch í sin an páirch is mó ins a bhfeirm.
    Tá páirch againn agus glaodhtar, "An Golán" air mar tá Golán Ban mór ann, go bhfuil alán Stair ag baint leis.
    Máire Bríd Ní Shiochfhradha
    Séamus Ó Siochfhradha