Scoil: Curraichín (B.) (uimhir rolla 15978)

An Curraichín, Co. Chiarraí
Seán Ó Scothlaoich

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    mhairbh é chómh marbh le aon cloch sa bhfalla "Tar amach an duine a tháinig go dtí an gáirdín" adúbairt sí arí. Tháinig an duine eile amach do dhein sí an rud ceadna air. Bhí fhíos ag an rígh annsan gur bhé an mac óg a fuair na h-úbhla. Cheap sí go raibh sé marbh agus thosnuig sí ag gol Dfiafruig an buitleír de ar maith leis fios a bheith aige go raibh sé na bheathaidh fós "Bfearr liom é ná aon focal a gcloisim. Chualaidh an cailín an cainnt agus dúbhairt sí leis an mbuitléir í a thabhairt go dtí an áit na raibh sé. Nuair cuaidh sí go dtí an áit bhí sé ann dfiafruig an cailín de "An tusa an fear a tháinig go dtí an gáirdín "Is mé" Cad iad na rudaí a cídhfí ann" Seo iad na rudaí" ar seisean Chuir sé a laimh 'na phóca agus thug sé na seoidh d'on cailín. Annsan phós sí mac an ríogh. Agus bhí saoghal maith aca
    AT0551: The Sons on a Quest for a Wonderful Remedy for their Father
    Donncadh Ó hEaluighthe