School: Curraichín (B.) (roll number 15978)

An Curraichín, Co. Chiarraí
Seán Ó Scothlaoich

1. (continued from previous page)
    Nuair bhí sí ag dul amach bhí a sean mháthair ar an ndorus. Dúbhairt sí léi "In ainm Dé cad é an trioblóid a bhí uirthi" Dúbhairt sí léi go raibh fiach únsa tobac ag Cáit Ní Shuibhne uirthe. Sin bean go raibh siopa aici i Mountain Stage. Sgríobh sí abhaile cun a mháthar agus díol a h-athair é
  2. Bhí rígh ann fadó agus bhí dareag prinnséisí aige agus do chaith siad peidhre bróg gach seachtmain. Agus ní raibh fhios aige conus a caith siad na brogaí. Chuir an rígh nótaí amach go dtabarfadh sé leath do a phalás agus ceann de na mná do aon duine a bhfagad amach conus a chaith sead an peidhre bróg gach seactmhain. Táinig mac na ríghthe agus a lán daoine eile. Chuaidh siad isteach i leabhaidh agus thug na prinnséisí gloine poitín doibh agus do chuaidh na prinnséisí amach. Nuair do thuit na fir
    AT0306: The Danced‑out Shoes
    Seán Ó Seaghdha