Scoil: Curraichín (B.) (uimhir rolla 15978)

An Curraichín, Co. Chiarraí
Seán Ó Scothlaoich

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    sé suas é agus do chaith sé an casúr na dhiaidh agus do chuir sé an tairnge ins an áit cearr. Annsan do thug siad an obair dó ach níor thóg sé an obair uatha Dúbhairt Eoghan Ruadh leo ná raibh siad na siuineirí ceart.
    Annsan do chuaidh sé ag lorg oibre agus do tháinig sé go gréasaidhe.
  2. Do bhí dhá fear suas ar an gcnoc i naice le Loch Carrthaighe trí no ceithre cead blian ó shin é. Is Muirceartaig Muinntir Dhúna. Bhíodar ag coimeád lámh láidir ag Shasana. Chuir na Sasanaig Long saighdiúirí dtí Ros Beithe, dtí cnoc agus thug duine uasal capall 'on captaon. D'imthig an captaon ó dheas agus do bhuail duine des na fearaibh leis agus d'fiafruigh an chaptaon de an
    Donncadh Mac Carrtaig
    Seán Ó Seaghdha