Scoil: Gráig na Gréine (uimhir rolla 12819)

Gráig na Gréine, Co. Chiarraí
Anna Ní Shiocfhradha

Ar an leathanach seo

1. Bhí daoine lá ag fiafhar an t-sionnaigh fuaireadar ceann amhain agus cheapadar é bheith amrbh. Caitheadar isteach i dtóin an bháid é agus níor bog siad. Bhíodar ag dul isteach go h-oileán eígin siar (Oileán Dáirbh [?] ceaptar) agus ar shroisint an oileáin dóibh leín an sionnach amach agus d'imthig leis ar no's na gaoithe. Sionnach baineann bhí ann agus bhí cúpla coileán aici. Sin an tslighe 'nor chuaidh an chéad sionnach isteach san oileán agus níor eirig beo ead a ruaigeadh as an áit ó shoin.
    AT0033: The Fox Plays Dead and is Thrown out of the Pit and Escapes
    Múinteoir (Léirítear teidil na ngairmeacha i mBailiúchán na Scol sa bhunteanga inar cláraíodh iad)