Scoil: Baile Uí Dhuibhne, Caisleán Ghriaire

Baile Uí Dhuinn, Co. Chiarraí

Go mbeannuigh dhuit-se a Fhlainn Naomhtha
    Go mbeannuigh na Naomh 's na n-Aingeal go léir duit,
    Is chúghat-sa thánag ag gearánadh mo scéíl leat
    'S a' lorg mo leighiste i gCúnntas De órt.

Nó, mar a mbeadh an Phaidir seo 'gat, aon Paidreacha eile gur mhaith leat, do rádh ar dtúis. Annsan thosnófá agus raghfá tímpeall na liochtáín go léir ó'n dtaobh amuith TRÍ h-UAIRE; sé sin le rádh, go mbeadh na lioctháín go léir ar an dtaobh istig d'fháínne siúbhlóíde a déanfá tímpeall ortha, agus tú ag imteacht ar deiseal i gcomhnuide; agus an fhaid a bheithfá a dul tímpeall na trí h-uaire sin, chaithfá trí "Coróin Mhuire" do rádh. Annsan caithfir tosnú 'arí agus dul tímpeall gach liochtaín aca LÉIS FÉÍN, agus an Choróin Mhuire á rádh agat san am ceadna AR DEISEAL i gcomhnaidhe iseadh raghair.
    Seán Ó Súilleabháin