Scoil: Druimín (uimhir rolla 9438)

An Droim Mín, Co. Liatroma
Tomás Ó Ceallaigh

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    í Druimín. Bhí feilm an mhór ag an bhfear seo. D'feadfa a rádh go raibh dá fheilm aige ceann amháin i Dromconaí agus ceann eile i Druimín. Acht bhí a theach agus a arus aige i Druimín. De brigh gur tógadh an sgoil ar pháiste talmhan le Séamus Ó Coinneagáin fear á raibh comhnuidhe air i Druimín tugadh an t-ainm Drimmien School air agus sin an t-ainm atá ar clár na sgoile agus an t-ainm atá in usaid indiú gidh gur i Dromconaí atá sé tóghta.
    Tá Séamus Ó Coinnigeáin ar slig na marbh anois. Tugadh an fheilm i Druimín dá mhac Séamus Ó Coinneagáin. Tá seisean idteach na ngealt iláthair na huaire. Tá muiriginn mhór air agus tá an duine is óige da chlann ar an sgoil seo agamso annseo. Bhí mac eile aige Seághán Tomás Ó Coinneagáin é sin a fuair an fheilm a bhí aige i Drumconaí. Níor phos an fear go dtí le goirid. Is ar
    Tomás S. O Ceallaigh
    Tomás de Brun