Scoil: Clochar na Fáirche (uimhir rolla 16894)

An Fhairche, Co. na Gaillimhe
Siúr Iarfhlaith Ní Mhóráin

1. Seán Ó Laoidhe.
    Bí fear ann fad ó agus Seán O Laoidhe a bhí mar ainm air. Tháinig droch-bhliain agus ní raibh sé indon an chíos a íoch. Chuir an tighearna-talmhan an dlighe air cun é do chur amach as a theach agus a ghabhaltas talmhan.
    D'iarr Seán sos ar an dtighearna go ndíolfadh sé cairt coirce ag margadh na Gaillimhe. Chuaidh sé ag an margadh leis an gcairt coirce agus dhíol sé é Bhí sé ibhfad san oidhche nuair bhí se ag teacht abhaile. Chonnaic sé solus idteach ar thaoibh an bhóthair agus chuaidh sé isteach sa dteach. Bhí sé lán
    AT1792A: The Priest's Pig
    Tomás Ó Mainnín