Scoil: Clochar na Fáirche (uimhir rolla 16894)

An Fhairche, Co. na Gaillimhe
Siúr Iarfhlaith Ní Mhóráin

1. Concubair an Dá Chaora
    Bhí fear ann fadó. I gConamara abhí sé ina chomhnaidhe. Concubhar a bhí mar ainm air. Bí sé féin agus a mháthair ina chomhnaidhe idteach beag faoi bhun cnuic. Bhíodar an-bhocht Ní raibh de stoc aca ach dá chaora Bhí Concubhar amuigh lá ag faire ar an dá chaora abhí ag piocadh ar dá thaobh an bhóthair. Ba ghearr go bhfaca sé fear ag teact chuige ag marcaigheacht ar chapall. "Céard tá tú ag déanamh annsin" ar sé le Concubhar "Táim ag faire ar an dá chaora seo go n-íosfaidh siad greim" arsa Concubhar. 'Ó is mór an t-amadán thú" ars seisean "Dá mbitheá ibPáirc an Ríogh imBaile-Átha Cliath gheobhfadh tú féar in-aisge" "Más mar sin é" ars Concubhar "Racaidh mé ann imbárach"
    Nuair a chuaidh sé abhaile ghlaoidh
    AT0650**: The Strong Youth