Scoil: Cill Chiaráin

Cill Chiaráin, Co. na Gaillimhe
Nioclás Mac Aoidh

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    go dtuiteadh siad amach as mo cheann. Dona go leor arsa an duine uasal. "Cé chomh leisgeamhail is atá tusa arsa an duine uasal leis an tríomhadh duine. Táim chomh leisgeamhail arsa an tríomhadh duine agus dá gcuirfheá i mo sheasamh le cruach mhóna mé agus í a chur thrí lasadh ní leigfeadh an leisge dhom corruigh nó go ndóighfheadh an teineadh isteach i luathre mé dona go leor arsa an duine uasal níl fhios agam cé agaibh ar leis an choill. Chomh luath is a bhí na focla sin ráidhti d'imthigh an t-anam as cuireadh go fúinnteach é agus annsin roinn an triúr mac a chuid talmhan eatorra féin agus maireadar go saidhbhir sásta uaidh sin amach.
    AT0950: Rhampsinitus
    AT1950: The Three Lazy Ones