Scoil: Cill Chiaráin

Cill Chiaráin, Co. na Gaillimhe
Nioclás Mac Aoidh

Ar an leathanach seo

1. Bhí dhá fhear ánn san ám fadó agus bhíodhar le dhul go h-Áirinn. Bhí an bádh locthuighthe san gcaladh achabh mar bhiodhar le n-imtheacht ar thúille na maidhna.
    Tháinigh sionnach an beallach, agus dhubhairth sé leis fhéin, go raibh beallach maith aige le dul go h-Áirinn. Chaith sé é féin ar an talamh agus leig sé air féin go raibh sé marbh.
    Nuair a tháinigh na fir ar maidin go dtí an chaladh, chonnachadhar an sionnach ar an gcaladh. Dubaradhar le céile go dtiúrfaidhís go h-Áirinn é, mar nár raibh aon sionnach i n-Áirinn chor ar bith. Rugadar air, chaitheadhar isteac san mbádh é, d'fán sé annsin nó gur shroich an bád Áirinn.
    Annsin do chaitheadhar amhach ar an
    AT0033: The Fox Plays Dead and is Thrown out of the Pit and Escapes