Scoil: Cill Chiaráin

Cill Chiaráin, Co. na Gaillimhe
Nioclás Mac Aoidh

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    mar ba bainne bó saogalta é, ann - in - tháinig an maigdean mharbh go dtí é agus dubairt sí leis go mbead sí féin(?) agus maigdean eile ag dul i troid agus go mbead sé i na a innseact cé(?) aca a mbead an buaid aige. Do buac sí(?) ar an ceann eile. Nuair a tháinig sí tubairt sí leis go leigead sí an capall leis go dtí an bruac agus nac bfeicfeadh sé í níos mo. Tháinig bron mór air act dubairt sí leis gac áit a mbeadh(?) géimhin air go mbead sí leis tháinig sé abaile agus nuair a bhí sé ag teact cuaid sé isteac i teac agus dtír sé loistean agus fuair sé sin agus fáilthe act níor aithne siad é. Bhí siad an brónac dtíre sé doibh ce'n fáth an bron a bhith orta agus dubairt siad leis go mbead daoine ag tabairt a cuid goiltis uaithe agus dubairt sé leo gan aon bhron a beith ortha
    Bairbre Ní Seoige
    Coill Sáile, Co. na Gaillimhe