Scoil: Baile an Churraigh

Baile an Churraigh, Co. na Gaillimhe
A. L. Ó Maoileannaigh

Ar an leathanach seo

1. I mbaile an Churraigh fadó bhí bean ina comhnaidhe i dteach beag. Bhí mac ag an bean seo, agus is iongantach an sgéal e nár siubhal sé riamh ina shaoghal no níor tháinic sé amach as an leabaid, agus bhí sé ficheadh blian daois. Níor chlois aon duine ag caint riamh é freisin. Bhí sé chómh fada sin gur mhian leis an mháthair bocht poll a dhéanamh san caobh-falla chun a dhá chois do leigint amach. Ó thárla nach raibh aon t-slighe bheatha ag an mnaoi bhoicht. Bhí sí i gcruaidh – cás leis an mac a thógáil agus é ag éirghe níos fuide gach blían.Lá amháin nuair a bhí an máthair amuigh ag teach a cómhursan ag cuartaidheacht, fuar sí canna blách ó bhean-a-tighe. lé teacht
    AT0650**: The Strong Youth
    Máire Phroinsías Ní hUrthuile