Scoil: Leitre (uimhir rolla 16164)

Liataire, Co. na Gaillimhe
Seán Ó Reachtaire

Ar an leathanach seo

1. Nuair a bhí ár slánuightheoir triocha is a trí bliadhna d'aois, Do chéas na Giudaigh é Aoine Chéasta. Nuair a bhí ár slánuightheoir táirnighthe ar an gcrois aca chuaidh siad abhaile. D'fhág siad an cros in a seasamh agus Íosa céasta uirrí.
    Tar éis tamaill tháinig éan beag do b'éad an spideog tart. Chonnaic sé Íosa céasta ar an gcrois agus truagh mhór aige dó. "Saorfaidh mise thú, a Íosa" adeir an spideog. D'fhéach sé leis na táirní a tharraingt amach as corp Íosa le na gob. Ach bhí na táirní ró-mhór agus ró-láidir agus chinn air a dtarraingt amach. Ní raibh a ghob sáthach láidir leis na tairní a tharraingt. Rinne sé iarracht agus iarracht agus iarracht agus iarracht le na dtarraingt. Cham sé a ghob ins a gcaoi sin. Nuair a bhí na táirní á dtarraingt amach chuimil sé leis an bhfuil a bhí ar lámha agus ar chosa Íosa agus d'fhan an dath dearg ar a bhrollach uaidh sin amach. Ní mharbhuigheann duinne ar bith an spideog mar bhí gradh ag ár slánuightheoir air.
    Pádraic Ó Reachtaire
    Cluain Cat, Co. na Gaillimhe