Scoil: Cartúr Caol (Scoil Bhríde) (uimhir rolla 12945)

An Cartúr Caol, Co. na Gaillimhe
T. Ó Cuinn

Ar an leathanach seo

1. Seo iad na h ainmhidhthe atá ar fághail fiadhain tart annseo - an coinín agus an girrfhiadh. Shuas ar an sliabh is mo a bhíonn siad acht tagann coinín anois agus arist anuas cois fhairrge acht ní fada a mhaireann siad ann mar tá madraí go leor thart.
    Níl tuairisg ag aoinne faoi broc a bheith thart ann ariamh. Thagadh madaruadh "ar cuairt" anuas ón sliabh mórán blianta ó choin acht is fada ó chuir aon cheann aca isteach ar an áit anois. Ní chuireann an cor choinín tada as do na feilméaraí annseo agus is annamh anois a theigheann na buachaillí ag fiadhach mar theighidis fadó mar ní fiú dhóibh.
    Úasáidtear teanga an t sionnaigh chun leighis agus teigheann daoine i bfad ó bhaile ar lorg ceann.
    Padhraig Ó Conghaile