Scoil: Baile an Mhuillinn (B)

Baile an Mhuilinn, Co. na Gaillimhe
Pádraic Ó Discín

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    Arais leóbhtha arís go bhfúaireadar ceithre buidéal uisge agus go dtáinic arais arís go cumhartha sliochta deas. Rug sé ar na buidéalaibh caith asta an t-uisge agus dubhairt "ní sin é an t-uisge ceart."
    Chuaidh síad cun bealaigh ath-uair agus a gceithre buidéal leóbhtha agus bhíodar fada go leór amuigh an turas seo agus núair a thainig síad arais ní raibh cleite orra nach raibh bruighte dóighte feannta. Caith sé braon de'n uisge orra agus bhíodar cómh maith is bhíodar aríamh.
    Leig sé amach a gcuid peataí agus caith braon ar an gcapaillín bocht gur eirigh cómh slán is bhí sé aríamh.
    Cuimil sé fhéin leis an uisge agus abhaile leóbhtha.
    - tá an chuid eile imtighthe amudha -