School: Béal Cláir (B)

Béal Chláir, Co. na Gaillimhe
Cristíne Bean Uí Fhithcheallaigh

a fhuiceadh.
    Déantar an turas in onóir do Maidhgean Mhuire. Deirtear seacht bpaidreacha agus seacht amiadh Máire.
    Tá sgeach ag fás in aice an tobair. Tá cupán leaghtha le h-ais an tobair i gcomhnaidhe le h-agaidh dighe a fhághail dá mbead tart ar dhuine. Ní dhéanann siad aon usáid dé'n uisce acht canna a thabhairt abhaile le h-aghaidh dighe nó le déanamh maistriú.
    Ní dhéanann na daoine aon usáid eile as mar síleann siad nach bhfuil sé ceart iadh féin nó fataí nó rud ar bith mar sin a nigheadh ann. Níl aon iasc ins an tobar ach bhí fadó.