Scoil: Cnoc an Stolaire (uimhir rolla 4740)

Cnoc an Stollaire, Co. Dhún na nGall
Seosamh Ó Gallchobhair

1. (gan teideal)

Fado shoin bhí sean leanamhain na gcomhnuidhe i nGaoth Dobhair, a raibh mac amhain aca, ar b'ainm do Séimidh.

Fado shoin bhí sean leanamhain na gcomhnuidhe inGhaothdobhair, a raibh mac amháin aca, ar b'ainm do Séimidh. Bhí Séimidh chomh beag sin go dtiocfhaidh é cur isteach faoi béal phóta, agus ní raibh sé ag éirigh gath ar bith mór. Bhéadh athair Shéimidh ag obair amuigh sna cuibhrinn achan lá agus ba ghnáthach a dhinnear a babhaairt amach chuige.
    Lá amháin dubhairt Séimidh go dtabharfhadh sesiean amach an dinnéar chuig na athair. Ní raibh an mháthair sásta é leigeaint, ach sa deireadh le é shásadh thug sí cead do. Thug sí do scála na bpréataí agus cur Séimidh ar a cheann é agus dimthigh leis. Ní raibh sé ibhfad ar an chasan
    AT0700: Tom Thumb
    Antoin Mac Suibhne