Scoil: Cnoc an Stolaire (uimhir rolla 4740)

Cnoc an Stollaire, Co. Dhún na nGall
Seosamh Ó Gallchobhair

1. (gan teideal)

Bhí fear 7 bean ann fad o shoin 7 bhí mac aca air bh'ainm do Tarlach. Duine gan radh abhí i dTarlach.

Bhí fear agus bean ann fad o shoin agus bhí mac aca air bh'ainm do Tarlach. Duine gan radh a bhí i dTarlach, bhéadh sé ar shiubhal leis achan oidhche, go maidin, agus bhí seó 'na dhroch-sampla ag an chuid eile de'n teaghlach. Oidhche amhain bhí sé amuigh go dtí an trí o chlog agus pilleadh na bhaile do, casadh a athair air sa doras, shín sé cúig phunta chuig Tarlach agus d'iarr air giota a bhaint do. Ghlac Tarlach an t-airgead agus shiubhal leis go dtainig sé fhad le roilig, d'amharc sé isteach sa roilig agus goidé tcí sé ach sgaifte mór daoine agus iad ag troid. Chuaidh sé isteach agus chuir sé ceist ortha goidé'n troid abhí ortha. "Tá" arsa fear acu, "Tá fear annseó nach leigeann dúinn an corp a chur siocair go bhfuil fiacha aige air". Ca
    AT0505: Dead Man as Helper
    AT0513: The Extraordinary Companions