Scoil: Bun an Inbhir (uimhir rolla 5166)

Bun an Inbhir, Co. Dhún na nGall
Eoghan Mac Pháidín

Ar an leathanach seo

1. Fáilte dhuitse Mhuire Mór. A Mhaighdean shiorruidhe, ar neacair Phóill. Is tú Mathar Iosa, is tú réat na maidhne, is tú sciath ná mbocht, is tú anam charaid. Nuair a thug tú an bliath arais a shaothruigh sinn, agus shabhuigh dúinne riothca Dé. Sgaoil na glois a chenglas mé. Greim d'on bhochtar daladh shuil. Mhathair Mhuirneach, Dhia na n-umhal, scathan na subhailce le h-uilcin rath, na h-eagla, agus na h-umhalaidheacht. Go Móltar faoí dó h-imirce. An Tathair, an Mac, agus an Spiorad Naomh.
    Seanurnaigh 24-1-38
    Gluinn tú mise lucht na scabal, na leigigidh faillidh ann mhur gcás. Is mairg a bíos gan caraid, is mé mó luighe ar leabaidh an bháis. Dhuine bhoicht gan chéill nach dean bréag leis na muiribh, umhal dó ná cléiridh, agus do na cuig féilte muire. Dean dó fhaoiside le Mac Dé, agus beidh tú ar féasta ag na muiribh. Bhí Muire, agus a Mac, ar shiubhal amuigh
    Eibhlín Ní Chuireáin