Scoil: Doobin (uimhir rolla 16383)

Dúbinn, Co. Dhún na nGall
Máire Nic Fhloinn

Ar an leathanach seo

1. gCualaidh sibh ‘n cuireadh fuair Brighid ‘S tarraing sí un fhéasta dar ndhóigh Cuireadh chun costais mor í le harradh bhí daor on tráigh D’ith sise coradh is céad de sgadáin gan faith gan fáth. ‘S gur thriomuigh sí an cuinneóg na ndiaidh nach í fuair an tsáith ardoigh.
    II
    Thainig sí chugainn trathnóna Is í ataiste líonta, lán bhí sí cur thaire na brúigh O, dfág sí an bharr fhad shuas Tháinig sí chugainn sna gárta bhfuil agaibh ndeór damh réidh D’ol sise milis is géar a rabh againn as [unmha]? na mbó.
    III
    Labhair sí liom fein ‘os iseal. Tá mise réidh go deó Ní bhfuig mé féin seo as mo [chnamha]?
    Gan buidheacain fhaghail da chionn Tarraing mé cárta no dhó don earadh bhí aoibhinn cruaidh A fuaras ag Conall ‘s ag Brighid is aca bhí an grán ar doígh
      1. filíocht
    Máire Nic Fhloinn