Scoil: Doobin (uimhir rolla 16383)

Dúbinn, Co. Dhún na nGall
Máire Nic Fhloinn

Ar an leathanach seo

1. Go mbeannuighthear daoibhshe a chrúada bheannuigh an toighe seo. Tá mise ag teacht leis na trí gárta is mo a bhí i mbaile no in áit ariamh, mar tá na gárta guibhe, na gárta maithe, agus na gárta
    Paidreacha. Le bheith ag guidhe oraib-se ag an leac sin Dhonncha an áit a mbíonn an crann [crío]? ar maidin, agus an t-ubhall glas tráthnóna. Seineann sé ar sheanachain agus meadhonachain ar luthna ghlas, ar slabhrach an [luirc]? fear a shín a thaobh ar léigh alaimh a d’fuiling naoi neóin roime agus naoi neoin ‘na dhiaidh agus mharbh stiúrsa na láimhe le gac aoinne aca, le sibhse bhur dtubaiste [cur]? ar bhórd na mbocht, ar bhórd na n-ucht, ar Philib Ui Ghlais ar Pilibh Ui Ghloinn agus ar Philib an chupain dhuinn, agus ó sin siar go Carraig a mhunamair le sibhse bheit seacht ‘s fhearr bliadhain ó indiu, na mar tá sibh [ind]? amuigh agus istigh i gcuid agus
      1. filíocht
    Seamus Ó Tuathlann