Scoil: Mín Teineadh Dé

Mín Tine Dé, Co. Dhún na nGall
Pádraig S. Mac a' Ghoill

1. Scéal (ar lean)

Bhfuil aithne agat ar Ghleann-Cholm-Chille? Bhall, níl aon fhocail Bearla da labhairt ann agus bhí sé níos-measa i bhfáid o shóin na tá anois.

(ar lean ón leathanach roimhe)
    cinnte." Thoisigh an bhean annsin agus chóirigh sí an leabaidh dó. Nuair a bhí an leabaidh cóirighthe aici, arsa sise.
    "Bed bed a dhuine uasal, choirigh mé sleep duit." Nuair a chuaidh sé a luighe tháinig bean an toighe aníos chun na cisteanaighe agus arsa sise. "Tá sé na luighe anois agus níl an oiread Béarla i nGleann as chuireas na shuidhe é."
  2. Scéal

Is minic an uair a chuaileadh mé mo athar mhór ag innis an sgéal táidhbhsé seo.

Is minic an uair a chuaileadh mé m'athar mór ag innis an sgéal taidhbhsé seo. Nuair a bhí seisean ag obair i dteach Phádruig Mhic Niallgheis agus nar tá fhios agat ní rabh triocannaí ar bith ann an uair sin, ní raibh dádaigh níos gaiste na capaill 'gus cairt.
    Ba gnáthach leis éisean
    Pádraig Mac Abhaird