Scoil: Meenacahan (uimhir rolla 6063)

Mín Uí Chatháin, Co. Dhún na nGall
Brigid, Bean Uí Eachthighearn

1. Paidir

Bheirim míle buidheachas duit, a Thighearna fá gach tiodhlachadh agus grása a thug tú domh ó tháinic mé ar t-saoghal seo agus go h-airidhe fá mo thabhairt slán ó chodladh na h-oidhche areir.
    Conal Ó Domhnaill
    Teamhair, Co. Dhún na nGall
  2. Paidir

Tá rún agam a Tighearna le congnadh de naomh ghrasa gan nidh ar bith a dheanamh ann lud le smuaithe le briathar, le gníom no le fáillighe a chuirfeas fearg ort agus na pheacaidh is mo d’a bfuilim claon a seachairt tá súil agam gach bhuaireadh agus gach dotamhal d’a d’tiocfadh orm ar feadh an lae seo d’sulangh go foighideach mar sósadh ann mo pheacaidhib a gcuimhne gach masla agus onro d’ar sulainghd mo slánuightheoir go fonmhar ar mo shon. Guighim tú as ucht páise d’aon mich Iosa Críost cré eidir guidhe na naomh Maighdine Muire na Aingle mo omhpatruin patruich agus mo naomh go h-uile grása a thabhairt damh an déagh rún seo a chuir ana gníomh.
  3. Paidir

Cuirim sa me fhéin i bfiadhnaise De. Creidim a Dia go bhfuil tú i lathair go bhfuil tu ag feachaint orm go bhfuil fios agat ar mo smaointeaca mo ghniomhtaraí agus m’failighe.