Scoil: Meenacahan (uimhir rolla 6063)

Mín Uí Chatháin, Co. Dhún na nGall
Brigid, Bean Uí Eachthighearn

Ar an leathanach seo

1. An gcluinn sibh mise lucht na Sgaball na deanaigibh faillighe in mhur gcas. Is minic a bhunne gan a carraid agus é na luighe ar leabaidh an bháis. A duine bocht gan chiall na dean bréag le Muire ná ith feoil Ceadaoine agus na fheichaint do innis. Béidh umhal do’n chléir agus do’n na cúig fhlaiceacha. Muire glach comaoineacha i ndilís Dé agus béid tú ar féasta ag Crós na n-Aingeal.
    Bhí Muire as a Mhach ag shiubhal amuigh san lá thairbísigh dithe as a dheis lámh Sgaball breagh na mbraincí óir. Níl aon duine a chaithcheas a éidheadh mar i cóir nach mbead seal agam ar a anam ins an ghlóir. A Bhainríogeann na bhflaitheas i sgathach na glor is leat a gnídh mo chasaoid ar maidín as tráthnóna sábhail mé ar na pacaidh agus chuir mé ar an eolais go pobal na h-Airthi mar shilteach na deoraid. Líon mó croidhche mo ghrádh ar an Athair nigh mo lámh i smol a pheachadh. Chríost ar uair mo bháis go dtugadh tú m-anam in a Fláitheach.
    A Mhaighdhean Ghlóreamhail ó far bháiseach. Is tú ma stór, mo lón, mo thaisthigh is tú ár a d’eolais ag gabhail romhan ar na casain le mó chur ar an eolas agus an tór ar an pheachadh. Íosa mhilís. Íosa cheanna líon mo croidhe sa lán de dansáil aon Mhich Mhuire na sgar liom anois ná ar uair mo
    Róise Ní Ghallochabhair