Scoil: Baile Mhic Airt, An Rinn

Baile Mhac Airt, Co. Phort Láirge
Tomás Ó Faoláin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    Cuaidh Seán isteach i ngleann agus chonaic sé fear mór agus gheobhaidh sé é féin do dhéanamh comh bheag le beich.
    "Siúd sa mhala so" arsa Sheáin agys dhein sé dó é. Cuir sé an mála ina phóca agus bhí an diabhail sa mála aige. Thuit codladh ar Sheán agus an mála féna ceann aige, nuair d'éirigh sé bhí an mála síos ag bun na pháirce.
    Bhí an oidhche ann agus chuaidh sé isteach i dtig. Bhí bean bocht istigh agus dubhairt sí leis ná raibh greim bídh acu dos na páistí. Thug sé mála óir di. Chonaic sí an mála eile agus d'oscail sí é agus léim an diabhail amach agus bain
    AT0330A: The Smith and the Devil (Death)
    Micheál Ó Mathghamhna