Scoil: Baile Mhic Airt, An Rinn

Baile Mhac Airt, Co. Phort Láirge
Tomás Ó Faoláin

Ar an leathanach seo

1. Fear a bhí ann fadó agus ní raibh eagla riamh air. Tadhg Gan Eagla a tugadh na comhairsin air. Ba mhinic a dheireadh sé ná cuirfeadh arm an ríogh eagla air. D'imigh sé leis ag taisteal na tíre uair. Bhí sé ah imeacht gur thuit an oíche air agus cuaidh sé isteach i dtigh beag ar thaobh an bóthair agus d'iarr sé ar bean an tighe bheith istigh ó fuacht na h-oidhche. Ansan thug sí greim le n-ithe dó. A leitheadh seo atá ag déanamh trioblóide dom. Tá bó agam ar an inse agus bhí a dóthain bainne aice go dtí le dheidean aige. Dubhairt Tadhg go mbeadh fios
    AT0326: The Youth Who Wanted to Learn What Fear Is
    Pádraig de Róiste