Scoil: Cnoc an Éalóidh (uimhir rolla 16562)

Cnoc an Éaló, Co. Mhaigh Eo
Máirtín Ó Neachtain

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    agus nach raibh a fhios aige go mbeadh faitíos uirthi. Dubairt sé fo raibh a fhios aici go mbhfearr di sin ná dá mbeadh mná eile ann af us iad ag ithe na feóla dá chéile
    Aois 25 M. O Neachtain ón
    a mháthair Aois 74
    Bhí an Mhaighdean agus an Slánnaitheoir ag siúl thart uair eile agus tháinig an oiche orthu arís. Tháinig siad chomh fada le teach agus d'iarr lóistín ar bhean an tíghe . Dubhairt sise go dtubhradh agus fáilte
    mara mbeadh goraibh faitios uirthi roimh fear an tíghe . Ach dubairt sí leo a dhul isteach sa scioból agus fanacht ann.
    Uair eicínt ar feadh na hoiche fear an tighe pian. Chuaigh an bhean amach agus d'inis sí don Maighdean agus an Slannitheoir go raibh a feaeer ag fághail bháis . Dubhairt an Slánnatiheoir
    M. Ó Neachtain