Scoil: Gleann Caisil (uimhir rolla 13222)

Gleann Chaisil, Co. Mhaigh Eo
Eoghan Ó Súilleabháin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    é agus rith sí amach roimhe. Bhí fearg mór uirthí, agus dubhairt sí leis a bhfear go maróchai' sí é muna gcuireadh sé duine go na h-iníonacha ar aimsear aicí.
    Ar ndóighe dubhairt an fear bocht go gcuireadh agus chuaidh sé abhaile agus áthas air nuair nách ro sé marbh aici. Nuair a bhain sé an teach amach d'innis sé an sgéal go na h-iníonacha, agus d'fhíafruigh sé go'n iníon ba shinne a bhí aige an rachadh sí ar aimsear chuig a' "Cailín Glas," agus dubhairt sí nách rachfadh.
    Annsin chuir sé an cheist ar a dara iníon, agus thug sí an freagra céadhna. Annsin chuai' sé go dtí an iníon a b'óige agus d'fhiafruigh sé uirthi sin an rachadh sí.
    Arsan iníon seo ar ais leis -
    "Ó thárla nách bhfuil an bheirt eile a dul ann, rachaidh mise ann le tú a shábháilt."
    Annsin chuai' sí ar aimsir chuig a Cailín Glas. Bhí draoidheacht ag an gCailín Glas, agus thug sí slaitín draoidheachta do'n chailín aimsire agus dubhairt sí léithe - "Tá cead agat
    AT0710: Our Lady's Child
    Kitty Corrigan