Scoil: Gleann Caisil (uimhir rolla 13222)

Gleann Chaisil, Co. Mhaigh Eo
Eoghan Ó Súilleabháin

Ins an bpictiúir seo thuas feictear an áit staireamhail sin go dtugtar 'Dún Dónal' air.

Ins an bpictiúir seo thuas feictear an áit staireamhail sin go dtugtar "Dún-Dónal {?} air. Tá sé suidhte le h-ais an bhóthair in oirthear an ghleanna [.i. Gleann-Chaisil]. Tá an cnocán in a sheasamh leis féin agus tá sé timcheall 50´ ar aoirde. Tá sgeacha beaga a fás thart air - rud nách bhfuil le rádh faoí aon áit eile sa gceanntar. Thuas ar a bhárr tá bun an dúna le feiceáil. Níl aon sgeach a fás ar sin - agus tá sé mar iomaire lom i bhfuirm dron-uilleóige.
    Bhí laoch in a chómhnuidhe san dún sin fadó agus sé an ainm a bhí air ná Domhnall. Bhí sé pósta le cailín óg, agus an-ghrádh aige di. Ní raibh aon laoch san gceanntar a bhí i ndán a