Scoil: Ceathramhadh-an-Uisge / Carrowniskey (uimhir rolla 8719)

Carrownisky, Co. Mayo
(name not given)
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0137E, Leathanach 04_004

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0137E, Leathanach 04_004

Ar an leathanach seo

1. Bhí fear ann fadó, agus bhí se in-a chomhnuidhe in mo shráidbaile, agus dubhairt sé gur chonnaic sé cróca óir in-aice páirce, agus bhí go leor chloch 'san bpáirc sin. Nuair a chuaidh sé go dtí an bpáirc, chonnaic sé fear beag ag obair ar bróg. Ní fhaca fear beag é, agus rug an fear air, agus annsin sheas an fear beag suas agus bhí faitchios air. Dubhairt an lioprachan go raibh madadh in-a dhiaidh, ionnus go n-iompóchaidh sé thart, acht níor d'fheach thart. D'iarr n fear air a innseacht dó an áit' na raibh an cróca óir. Dubhairt an lioprachán go raibh sé faoi chrann. Chuaidh an fear abaile agus fuair sé láighe,
    Sorca Ní Scannláin
    Antoine Scannláin