Scoil: Ceathramhadh-an-Uisge / Carrowniskey (uimhir rolla 8719)

Ceathrú an Uisce, Co. Mhaigh Eo
(ní thugtar ainm)
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0137E, Leathanach 07_013

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0137E, Leathanach 07_013

Ar an leathanach seo

1. Bhí fear fadó ar teacht anuas as Altóir; Áit atá i n aice na h-áite seo. Tháinig sé anuas ag Loch Iariatha. Chonnaic sé eascon ag éirig as an loch. Thosuigh an fear ag rith. Bhí an eascon ag rith i-n dhiaidh ar nos totann - bhÍ an eascon ag teacht suas leis an bhfear. Caith sé an cóta ar a mbogach. Nuair a thainig an eascon go dtí an breidin siad sé, agus thosuig sé ag strocadh an cóta. An maidin lá ar na bharach chuaidh an fear ar thóir a cota agus fuair sé an chóta briste sias ar nos píosaí tobach. Síl an eascon gurabh é an Fear do Bhí ann. Bhí athas mór ar an bfhear narb 'e féin a bhí ann in ait a chóta
    Séamus Ó Filibín
    Aibhistín Seoighe